Groep 8

Kerststukjes maken

Wat bofte groep 8 deze week zeg. Vanuit het Aeres college uit Maartensdijk kwamen er docenten en leerlingen met zakken vol takken, oases, kaarsen en van alles om een kerstukje te maken.En mooi dat ze zijn geworden!

 

 

Techniek les

Elke 3 weken mag groep 8 nieuwe dingen ontdekken en uitproberen bij de techniek les. Via opdrachten kwamen ze dit keer tot een stellage om een kettingreactie te veroorzaken. Dat bleek nog niet eens zo makkelijk te zijn.

Dode Hoek in het verkeer

Elk jaar krijgt groep 8 les over de dode hoek bij auto’s en met name vrachtwagens. Via een quiz, materiaal als een groot verkeersveld op de grond en een rap leren ze wat de beste plek is om te gaan staan als je met je fiets achter een vrachtwagen rijdt of stilstaat voor een stoplicht. Leuk en leerzaam!

Coöperatieve werkvormen

Elke dag leren de kinderen uit groep 8 via coöperatieve werkvormen. Ze wisselen zo informatie uit, geven elkaar opdrachten of zijn bezig met een lopend dictee. Ook na een weekend wordt er over hun belevenissen verteld via een structuur.

Djembés

Tijdens de muziekles hebben we allerlei ritmes op djembé’s en emmers geoefend. Na een paar keer repeteren konden we er met z’n allen een heus lied uitkrijgen.

Schoolontbijt groep 8

Vandaag zijn we op school gestart met het schoolontbijt. Met z’n allen hebben we mogen genieten van heel veel lekkers en was er ruim voldoende voor iedereen. We hebben gesmuld met z’n allen!