Directeur

Mijn naam is Mark Mondé en ben per 1 augustus 2018 gestart als directeur op De Wegwijzer. Ik ben in 1995 begonnen als leerkracht van verschillende groepen. Ik heb de afgelopen 19 jaar met veel plezier gewerkt op een katholieke basisschool in Maarssen. Eerst als leerkracht van voornamelijk de groepen 6 t/m 8. De laatste 6 jaar als directeur. Ik kom uit een onderwijsfamilie. Het onderwijs zit in mijn bloed.

Ik zie het als mijn roeping ervoor te zorgen dat kinderen zich op school zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen in een veilige, pedagogische en didactische leeromgeving. Mijn uitgangspunt daarbij is dat het gedrag van de leerling, wordt bepaald door het gedrag van de leerkracht. “De leerkracht doet er toe”. Een uitspraak van mijn vader, die als directeur van een basisschool mijn grote inspirator is.

Ik richt mij daarom op de ontwikkeling van medewerkers. Door te inspireren, de kwaliteiten van medewerkers te verbinden en daar waar nodig te sturen, zorg ik ervoor dat er een samenwerkend en lerend team ontstaat.

Daarnaast zie ik het als mijn taak de samenwerking en verbinding tussen kind, ouders, school en omgeving zo optimaal mogelijk te laten verlopen.