Check de settings tempMode of zet de Tempmode checker in de index uit!
USP Uniek verkoopvoorstel 10%

Identiteit

Basisschool De Wegwijzer in Soest is een Katholieke school waarin mensen zichzelf kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat mensen met respect met elkaar om gaan. Dat ziet u terug in de houding naar leerlingen, ouders en binnen het team. Op onze school zijn alle kinderen welkom, alle nationaliteiten, gezindten en culturen. Wij vormen samen een geheel en maken daarbij gebruik van de tradities die ons zijn aangereikt door de kerk. Kerstmis en Pasen zijn feesten die we met elkaar vieren, op zo’n manier dat ook anders denkenden zich daarin kunnen herkennen.

Mensen die zich inschrijven op onze school conformeren zich aan onze identiteit. De Wegwijzer is een van de zes katholieke scholen in Soest en Soesterberg, samen de SKOSS.

  • We hebben een aantal vieringen per schooljaar waarin de verbondenheid met elkaar heel belangrijk is en deze sfeer geeft ons allemaal iets mee om over na te denken.
  • Elk jaar ontvangen wij een nieuwe paaskaars van de algemeen directeur van de SKOSS.

Deze kaars staat symbool om licht te geven bij moeilijke, maar ook bij mooie momenten. Met Pasen ontvangt een ouder, kind of leerkracht deze gebruikte kaars als steun in de rug om een lichtpuntje te blijven zien of als troost.